ATK-ja konfiskon 500 mijë euro pasuri të borxhlinjve - Gazeta Express

Ballina

Gazeta Express

22/11/2019 16:02

ATK-ja konfiskon 500 mijë euro pasuri të borxhlinjve

Ballina

Gazeta Express

22/11/2019 16:02

Administrata Tatimore e Kosovës përmes një komunikate për media ka njoftuar se ka konfiskuar pasurinë e tatimpaguesve që nuk kanë përmbushur kërkesat ligjore për pagesën e borxheve.

ATK-ja njofton se vlera e mallrave dhe pasurisë së konfiskuar është 500 mijë euro, raporton Gazeta Express.

“Procedura e konfiskimit në bashkëpunim me Policinë e Kosovës, është zhvilluar ndaj gjashtë (6) tatimpaguesve sipas planit paraprak, ndërsa, vlera e mallrave dhe pasurisë së konfiskuar është 500,000 euro”, thuhet në komunikatën e ATK-së.

ATK-ja ka njoftuar se përveç konfiskimit të pasurisë, aksioni në fjalë do të  shtrihet edhe në mbledhjen e të gjitha gjobave mandatore, të cilat janë të papaguara.

ATK-ja ka bërë apel që të gjithë tatimpaguesit borxhlinj t’i kryejnë me kohë obligimet tatimore.

“Aksionet e ngjashme do të vazhdojnë edhe gjatë ditëve në vijim, andaj inkurajojmë të gjithë tatimpaguesit borxhlinj që t’i kryejnë me kohë obligimet tatimore, në mënyrë që të mos bëhen objekt i ndëshkimeve dhe i procedurave të mbledhjes së detyrueshme.

Fokusi ynë vazhdon të mbetet rritja e nivelit të përmbushjes vullnetare të tatimpaguesve, sipas Legjislacionit Tatimor të Kosovës, si dhe trajtimi i borxheve tatimore”, thuhet në komunikatë.