Orkestra Frymore e FSK-së lajmëron koncertin e fundvitit - Gazeta Express

16/12/2014 23:42

Orkestra Frymore e FSK-së lajmëron koncertin e fundvitit

16/12/2014 23:42

Ky koncert do të mbahet nën dirigjimin e toger Baki Jasharit ndërsa në këtë aktivitet do të interpretohen veprat, si; Marshi i FSK-së, “Hej ju male”, “Agimet shqiptare”, “Kur bjen fyelli e çiftelia”, “Valsi i lumturisë”, “Baresha”, “Lidhja e Prizrenit”, “Xhamadani vija vija” dhe pika tjera.

Në Koncertin e Orkestrës Frymore të FSK-së, j i cili mbahet prej prej orës 18:00, në Hotelin Emerald, Salla Bethoven, në Prishtinë, janë të ftuar të marrin pjesë, udhëheqësit e institucioneve shtetërore të Republikës së Kosovës, stafi ndërkombëtar, stafi i lartë i Ministrisë së Forcës së Sigurisë së Kosovës, si dhe mediat.

Orkestra Frymore e Forcës së Sigurisë së Kosovës është formuar në vitin 2003 në kuadër të ish-Trupave Mbrojtëse të Kosovës, dhe si e tillë fillimisht ka funksionuar në kuadër të Komandës së Logjistikës me katërmbëdhjetë instrumentalistë.

Paraqitjen e parë kjo orkestër e ka pasur në vitin 2003, ndërsa deri në vitin 2009 ka marrë pjesë në të gjitha manifestimet e rëndësishme të ish-TMK-së. Pas transformimit në FSK, Orkestra Frymore filloi të veprojë në Togun ceremonial të Komandës së Forcës Tokësore me kapacitete të plota profesionale, me gjithsej 36 muzikantë.