Amendola: Të hapen negociatat me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë - Gazeta Express

Ballina

Gazeta Express

14/11/2019 15:35

Amendola: Të hapen negociatat me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë

Ballina

Gazeta Express

14/11/2019 15:35

Për Italinë shtyrja e negociatave për pranimin e Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut në BE është një gabim historik, u shpreh ministri italian për Çështjet e Europës, Enzo Amendola duke iu adresuar komisioneve të mbledhura të Dhomës dhe Senatit në lidhje me përfundimet e Këshillit Europian të 17-18 tetorit.

“Një shtyrje tjetër ka të ngjarë të ketë pasoja negative në stabilitetin dhe perspektivën evropiane të të gjithë Ballkanit Perëndimor”, deklaroi ministri.

“Kjo nuk ka qenë një shtyrje si të tjerat, sepse ndodhi pas përpjekjeve të rëndësishme të bëra nga vendet anëtare kandidate”, theksoi më tej ai.

“Menjëherë pas Këshillit Evropian të tetorit, presidenti Conte u takua në Romë me kryeministrin shqiptar Rama dhe kryeministrin e Maqedonisë së Veriut, Zaev”, kujtoi Amendola.

“Qeveria ka ndërmarrë tashmë veprime për të rikthyer dosjen në Këshillin e Çështjeve të Përgjithshme javën e ardhshme dhe për të ritheksuar pozicionin tonë në favor të hapjes së negociatave me Shqipërinë dhe Maqedoninë Veriore, pa i shkëputur këto vende nga njëra-tjetra”.