Ambasadori austriak ia lë ‘topin’ shqiptarëve: Në ju ndihmojmë, por përgjegjësia është juaja - Gazeta Express

Ambasadori austriak ia lë ‘topin’ shqiptarëve: Në ju ndihmojmë, por përgjegjësia është juaja

Gazeta Express

15/05/2019 12:09

Nga qyteti i Patosit, ambasadori i Austrisë në Tiranë, Johann Sattler u shpreh se politika shqiptare duhet të ndalojë gjuhën e urrejtjes dhe të dialogojë për të kapërcyer krizën.

Sipas tij përfaqësuesit ndërkombëtarë janë këtu për të ndihmuar, por përgjegjësia është mbi aktorët politikë shqiptarë.

“Qytetarët kanë gjithmonë të drejtë për të protestuar, dhuna është diçka që ne e dënojmë absolutisht.

Ka ardhur koha që partitë ti zgjasin dorën njëra tjetrës, pas pesë protestave tani është koha për dialog politik.

Këtë presin edhe shqiptarët, që të funksionojë dialogu.

Kam parë një deklaratë nga peshkopët katolikë, iu inkurajoj ta shikoni këtë deklaratë.

Dhe inkurajoj edhe politikanët që ta shikojnë me detaje këtë deklaratë. I drejtohet përgjegjësve në vend, kryetarit të qeverisë dhe kryetarit të opozitës. Mesazhi ka të bëjë me ndalimin e spirales që vijon edhe tërheq nga poshtë. Të ndalojnë retorikën e dhunës dhe urrejtjes, urrejtja sjell vetëm urrejtje.

Retorika duhet të ndryshojë. Ashtu si edhe përfaqësuesit ndërkombëtar janë këtu për të ndihmuar, por përgjegjësia është mbi aktorët politikë në vend”, tha ai.