AKE paraqit propozimin për uljen e çmimeve roaming me Greqinë


Gazeta Express
19 Maj 2019 11:33

Agjencia për Komunikime Elektronike (AEK) deri tek homologët e tyre grekë paraqitën një propozim dhe dinamikë për uljen e njoftuar të çmimeve në roaming, e cila sipas memorandumit të nënshkruar nga të dyja vendet duhet të fillojë nga sezoni i verës.

Viti i parë pas hyrjes në fuqi të memorandumit, sipas propozimit, çmimet e shitjes me pakicë të të dhënave do të uleshin me 93 për qind, thirrjet dalëse me pakicë me 77 për qind dhe SMS me 69 për qind.

Nga AEK për AIM-në thanë se nga ana jonë jemi të përgatitur që shërbimet më të lira fillestar të fillojnë që nga 1 korriku i këtij viti. Ata po presin njoftim nga rregullatori grek i komunikimeve elektronike kur do të përfundojnë procedurat kombëtare dhe do të përmbushen parakushtet për të realizuar njoftimin nga nënshkrimi i memorandumit më 19 shkurt të këtij viti nga ministrat resos Nikos Papas dhe Damjan Mançevski.

Sipas propozimit të AEK, viti i parë pas hyrjes në fuqi të memorandumit, çmimet e transferimit të të dhënave në pakicë do të reduktohen me 93 për qind. Konkretisht, që nga 1 korriku, çmimi i shitjes me pakicë për MB do të jetë 0,70 euro, një vit më vonë 0,45 euro, dhe nga 2021 korrik 0,20 euro. Reduktimi i përqindjes në thirrjet me pakicë në dalje, në vitin e parë, do të ishte 77 për qind. Thirrja fillestare nga 1 korriku duhet të kushtojë 0, 29 euro, në korrik të vitit të ardhshëm për të reduktuar në 0, 24 euro dhe në korrik 2021 0.19 euro. Çmimi i mesazheve të dërguara nga korriku i këtij viti do të kushtonte 0.09 euro dhe 0.08 euro ose 0.06 euro nga 2020 respektivisht 2021, ndërsa mesazhet e pranuara do të jenë pa pagesë. Për mesazhet pas vitit të parë, çmimet do të uleshin me 69 për qind.

Është themeluar trupi koordinues, dhe priten të përfundojë procedurat nga pala greke.

Te fundit


Kthehu lart