Afrohet dita për publikimin e listës me emrat e Ministrave të ri, heshtje në partitë shqiptare


Gazeta Express
4 Qershor 2019 17:25

Afrohet dita kur kryeministri Zoran Zaev duhet ta finalizojë rikonstruimin e Qeverisë.

Ndonëse akoma asgjë zyrtare, në opinion lakohen emrat potencial të cilët mund të preken nga “fshesa” e ashtuquajtur e kryeministrit.

Jo zyrtarisht mësohet se ministri i Financave, Dragan Tevdovski mund të zëvendësohet me drejtoreshën e Drejtorisë për të Ardhura Publike, Sanja Llukarevska, por nuk përjashtohet mundësia që në financa të kaloj edhe Koço Angjushev.

Në kuadër të ministrave të LSDM-së, nga ndryshimet do të preket edhe ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Goran Sugarevski.

As Zaev dhe as LSDM nuk bëjnë të ditur se kush është emri i cili është propozuar për këtë pozicion. Burime jo zyrtare nga LSDM-ja flasin për tërheqje të propozimit për ndryshime edhe në resorin e Drejtësisë.

Alsat mëson se e para e këtij institucioni, Renata Deskoska do të vazhdojë të udhëheq me dikasterin e Drejtësisë.

Pas emërimit të Lupço Nikollovskit për Sekretar të përgjithshëm, në ministrinë e Bujqësisë, pritet emër i ri.

Derisa LSDM-ja është përcaktuar për emrat e rinj dhe në procedurë e sipër është edhe zgjedhja e organeve të partisë pas shkarkimit të sekretarëve, nënkryetarëve dhe Këshillit Ekzekutiv, partnerët e koalicionit heshtin për procesin e rikonstruimit.

Në BDI, edhe pse flitet për ndryshime konkrete, integristët tashmë disa ditë heshtin lidhur me emrat e mundshëm.

Jo zyrtarisht mësohet se partia e Ahmetit është përcaktuar për ndryshimin e ministrit të Ekologjisë, Sadulla Duraku, duke e propozuar këtë të fundit në postin e zëvendëskryeministrit për Sistem Politik.

Në vendin e tij, mësohet të vij Naser Nuredini.

Heshtje edhe në partinë Alternativa të Afrim Gashit.

Pas dorëheqjes së Asaf Ademit nga posti i ministrit të Kulturës, partia e Gashit është në negociata me kryeministrin Zaev mbi modalitetet për ndryshimin e resorit apo propozimin e emrit të rinj për këtë post.

Pas ciklit të dytë të zgjedhjeve presidenciale, kryeministri Zaev tashmë disa herë ka deklaruar se deri në mesin e muajit qershor do të përfundojë procedura e rikonstruimit të Qeverisë.

Ndryshimet do prekin edhe sekretarët shtetërorë dhe drejtoritë, derisa sipas vertikales, “fshesa” e Zaev do të prek edhe pushtetin lokal, respektivisht krerët e komunave.

Arsyet për ndryshimet e paralajmëruara sipas të parit të Qeverisë janë kryesisht ekonomike. Sipas tij,  institucionet nuk kanë realizuar pritjet e qytetarëve nga kjo Qeveri./Alsat/


Te fundit


Kthehu lart