Marrëdhënia komplekse midis njerëzve dhe kafshëve, e paraqitur përmes pamjeve mahnitëse – nga një fotograf amerikan - Gazeta Express

Fun

Gazeta Express

15/10/2019 8:31

Marrëdhënia komplekse midis njerëzve dhe kafshëve, e paraqitur përmes pamjeve mahnitëse – nga një fotograf amerikan

Fun

Gazeta Express

15/10/2019 8:31

Këto fotografi mahnitëse të kapura nga fotografi i njohur amerikan Steve McCurry tregojnë marrëdhëniet komplekse midis njerëzve dhe kafshëve në të gjithë botën.

Imazhet përfshijnë një djalë të ri që pushon në një lopë të fjetur në Nepal, një grua afgane që ushqen një tufë pëllumbash dhe një kalë që qëndron në fushat e djegura të naftës në Kuvajt.

McCurry, i njohur më së shumti për imazhet e tij të botës së egër të National Geographic, udhëtoi në Japoni, Indi, Nepal, Gjermani, Sri Lanka, Tibet, Kuvajt, Mongoli dhe Afganistan për të kapur paparashikueshmërinë e natyrës.

Në librin e tij, Kafshët, ai përzgjodhi imazhe nga një arkiv i gjerë për të eksploruar marrëdhëniet komplekse midis njeriut dhe kafshëve.

McCurry lindi në Filadelfia, Pensilvani, në emër të tij ka shumë revista, kopertina librash dhe ekspozita të panumërta nëpër botë.

Ai është i njohur për imazhin e tij të vitit 1984 ‘Afganistan Girl’ që tregon një vajzë 12-vjeçare me sy të gjelbër, Sharbat Gula, e njohur edhe si Sharbat Bibi, duke u shfaqur në kopertinën e National Geographic. /Telegrafi/

Një grua muslimane që ushqen pëllumbat para Xhamisë Blu në Mazar-i-Sharif, Afganistan në 1991.

Një djalë i ri me dhinë e familjes së tij afër Litang, Tibet, në vitin 2013 në 4,000 metra lartësi.

Një çift shërbehen me pije, ndërsa ata qëndrojnë në pishinë pranë valëve në Bentota, Sri Lanka, në vitin 1995 – derisa një elefant që ecën pranë

Një majmun japonez i dëborës në një pranverë të nxehtë në Yamanouchi, Nagano në Japoni në vitin 2018.

Një djalë i ri duke fjetur shtrirë mbi një lopë në rrugët e Kathmandu, Nepal, në vitin 2013, ndërsa pëllumbat ushqehen rreth tyre

Një gjahtar shqiponjash kalëron në peizazhin dramatik shkëmbor të Ulgii në Rajonin Altai të Mongolisë në vitin 2018

Një kalë në fushat e vajrave të djegur të Al Ahmadi, Kuvajt në vitin 1991, i braktisur pas luftimeve.

Një bari i ri në Magdeburg, Gjermani ndërsa udhëzon tufën e tij me ndihmën e një qeni delesh në vitn 1989

Një burrë shijon një cigare në hyrjen e një restoranti italian, ndërsa lexon një gazetë i shoqëruar nga qeni i tij në Romë, Itali, 1994