7 shenjat në trupin tuaj që tregojnë se nuk jeni të lumtur


Gazeta Express
22 Maj 2019 12:51

Lumturia nuk është vetëm një vendim në kokën tuaj, por edhe një qëndrim pozitiv ndaj jetës. Në fakt janë hormonet ato që janë përgjegjëse për lumturinë dhe humorin tonë. Mungesa e tyre mund të sjellë edhe depresionin. Më poshtë ju shfaqim disa shenja që trupi paralajmëron se këto hormone janë në nivele të ulëta sipas ‘Bright Side’:
1-Neps për ushqime të ëmbla.
Nëse trupi juaj kërkon të ëmbla kjo do të thotë se keni mungesë të hormonit të serotoninës. Këto hormone janë përgjegjëse të humorit tuaj.
2-Shtimi në peshë.
Mungesa e hormonit të dopaminës sjell shtimin në peshë.
3-Forcimi i gjoksit.
Kur trupi ka nivele të ulëta të estrogjenit gjoksi forcohet. Kjo ndodh zakonisht në periudhën e menstruacioneve.
4-Dhimbjet e kokës.
Dhimbjet e kokës shkaktohen nga mungesa e hormonit progesteron. Dhimbja mund të shndërrohet edhe në migrenë.
5-Pagjumësia.
Pagjumësia është një shenjë se në trupin tuaj ka mungesë të serotoninës.
6-Nivel i ulët i ndjeshmërisë.
Studimet kanë zbuluar një lidhje midis oksitocinës dhe ndjeshmërisë.
7-Dridhjet e trupit
Dridhjet shkaktohen nga mungesa e hormonit dopaminë. Më së shumti ajo ndodh tek duart.

Te fundit


Kthehu lart