Ministri i Maqedonisë Veriore: Kemi qenë të detyruar që Kosovës t’ia vendosim taksën - Gazeta Express

Maqedoni

Gazeta Express

20/08/2019 13:18

Ministri i Maqedonisë Veriore: Kemi qenë të detyruar që Kosovës t’ia vendosim taksën

Maqedoni

Gazeta Express

20/08/2019 13:18

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala, është takuar sot në Prishtinë me ministrin e Ekonomisë së Maqedonisë së Veriut, Kreshnik Bekteshi, për mundësinë e heqjes së masave të vendosura për disa produkte të Maqedonisë së Veriut, që ka ardhur si rezultat i ndalimit të “rasadit” të peshkut nga Kosova.

Ministri Shala dhe Bekteshi janë dakorduar që deri të premten Agjencia e Ushqimit dhe Veterinës në Kosovë, t’i dërgojë një raport Agjencisë së Ushqimit të Maqedonisë me analiza nga programi adekuat për monitorimin e produkteve, në këtë rast të vezëve të peshkut nga Kosova.

Ministri Shala tha se vetëm pasi të hiqen barrierat për peshk, mund të hiqet reciprociteti për mjaltë dhe patate.

Ndërsa, ministri Bekteshi, po ashtu, tha se pasi të sigurohen nga AVUK do të marrin vendim.

Ai tha se masa për peshk kanë marrë ndaj të gjitha shteteve që nuk sigurojnë cilësi për peshq.