Kthehu lart

Mos e përmendni fjalën ‘stres’ nëse doni të ndjeni sa më pak stres

Mos e përmendni fjalën ‘stres’ nëse doni të ndjeni sa më pak stres GazetaExpress

Kur thoni se po ndjeheni të stresuar, ju mund të jeni duke i përkeqësuar gjërat për veten tuaj, andaj është fjala “stres” që duhet ta hiqni nga fjalori juaj.

Seth Sëirsky, një psikoterapeut klinik, thotë që vetë fjala mund ta përmbushë rëndësinë që e ka.

“Vetëm duke thënë që jeni të stresuar, ju mund t’i nisni një kaskadë kemikalesh në trupin tuaj – “epinephrine dhe cortisol” – dhe neurotransmetues në tru që na bëjnë të ndjehemi të stresuar”, tha Sëirsky për Ëell and Good.

“Zemrat tona rrahin më shpejtë, frymëmarrja bëhet më rapide, shtypja e gjakut ngritet, nuk mund të mendojmë si duhet dhe jemi të mbushur me frikë dhe ankth”, shtoi ai.

    Data: 21 Prill 2017 11:04
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera