Kthehu lart

Ja çka do të ndodhë sonte

Ja çka do të ndodhë sonte GazetaExpress E hënë, 20 Mars 2017 10:38

Sot është ekuinoksi pranveror ku dita barazohet me natën.

Fenomeni astronomik për këtë vit nis në orën 10.28 minuta. Ndërsa në vjeshtë do të ndodhë më 22 shtator në orën 20.02 minuta.

Ndërsa në hemisferën e veriut ndodh ekunoksi pranveror, në hemisferën e jugut nis vjeshta.

Dita e parë e pranverës do të zgjasë 12 orë e pesë minuta, Dielli do të lindë në orën 5 e 39 minuta, ndërsa do të perëndojë në 17 e 44 minuta.

Pranvera do të zgjasë deri më 21 qershor, kur me kalendar fillon vera. Por, llogaritja verore e kohës do të fillojë natën mes datës 28 dhe 29 mars, kur akrepat e orës duhet të zhvendoset për një orë para.


    Data: 20 Mars 2017 10:38
    Autori: GazetaExpress
    • Vrimat misterioze në Rusi 0

    Të tjera