Kthehu lart

Imami saudit: Femrave s'u lejohet të kenë patentë shoferi, se nuk kanë tru

Imami saudit: Femrave s'u lejohet të kenë patentë shoferi, se nuk kanë tru GazetaExpress

Seid Elhajeri, është doktor i shkencave Islame i cili ka ngjallur reagime të ashpra pas deklaratës së tij në lidhje me moslejimin e femrës që të ngasë veturë dhe të ketë patentë shoferi. 

Ai mbron qëndrimin se femra nuk lejohet të ngasë veturën sepse truri i saj nuk është funksional.

"Një njeri që nuk ka tru, si mund t’i lejohet të ketë patentë shoferi dhe të ngasë veturë", kishte thënë ai vite më parë. 

Autoritetet saudiane e konsideruan këtë si fyerje ndaj femrës dhe urdhëruan arrestimin e këtij “alimi”. /foltash/. 

    Data: 22 Shtator 2017 17:11
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera