Williamson-in e sollën zaptuesit e shtetit - Gazeta Express

31/07/2014 9:02

Williamson-in e sollën zaptuesit e shtetit

31/07/2014 9:02

Raporti i prokurorit amerikan, Clint Williamson, dhe krijimi i Gjykatës Speciale është pasojë e mosmbështetjes së drejtësisë nga zyrtarë të lartë qeveritarë në Kosovë, të cilët për interesa personale e kanë mbajtur peng shtetin.

Këto janë vlerësimet e avokatëve të njohur ndërkombëtarë një ditë pas publikimit të raportit të Williamson-it, sipas të cilit disa ish-pjesëtarë të UÇK-së kanë bërë krime lufte.

Micheal O’Reilly, avokat irlandez dhe ish-mbrojtës i Ramush Haradinajt në Tribunalin e Hagës, ka theksuar për “Zëri” se për shkak të dështimit të institucioneve kosova ka ardhur puna që një agjenci ndërkombëtare të hetojë krimet e kryera në Kosovës. /Zeri