Sot në Trieste të Italisë, Samiti i shefave të Qeverive të Ballkanit Perëndimor


12/07/2017

Federica Mogherini, Përfaqësuese e Lartë e Bashkimit Evropian për Punët e Jashtme dhe Politika të Sigurisë/Nënkryetare e Komisionit, Johannes Hahn, Komisioneri për Politikat Evropiane të Fqinjësisë dhe Negociata të Zgjerimit dhe Violeta Bulc, Komisionere për Transport, do të marrin pjesë së bashku me shefat e qeverisë, ministrat e Ekonomisë dhe ministrat e Transportit të Ballkanit Perëndimor dhe homologët e tyre nga gjashtë shtete anëtare të BE-së: Austria, Kroacia, Franca, Gjermania, Italia dhe Sllovenia.

Nga Ballkani do të jenë të pranishëm shefat e Qeverive të Shqipërisë, Kosovës, Bosnjes, Maqedonisë, Malit të Zi. Kosova në këtë Samit përfaqësohet nga Kryeministri në Largim Isa Mustafa.

Diskutimet do të fokusohen në tri fusha kyçe të bashkëpunimit rajonal: 1) Lidhshmëria, 2) Integrimi rajonal ekonomik/zhvillimi i sektorit privat dhe 3) Kontaktet mes njerëzve.

Artikull i sponsoruar

Te fundit nga kategoria


Kthehu lart