Samiti i Triestes: Nis takimi i BE’së me liderët e 6 vendeve të Ballkanit Perëndimor


12/07/2017

Kryeministri në detyrë Mustafa përfaqëson Kosovën dhe në tavolinën qendrore është ulur përballë kancelares gjermane Merkel dhe ka në krah të djathtë presidentin francez, Emmanuel Macron.

Samiti i Ballkanit Perëndimor 2017, do të jetë një mundësi për të diskutuar rrugët konkrete për forcimin e bashkëpunimit rajonal dhe për të çuar më tej procesin e integrimit të Ballkanit Perëndimor në BE.

Samiti do të shërbejë si një rast i rëndësishëm për të punuar së bashku në forcimin e mundësive konkrete duke nxitur bashkëpunimin rajonal me qëllim të zhvillimit të shoqërive gjithëpërfshirëse, qeverisjes së mirë dhe ekonomive vibrante, duke avancuar më tej perspektivën e integrimit të Bashkimit Evropian në rajon.

Diskutimet do të fokusohen në tri fusha kyçe të bashkëpunimit rajonal lidhshmëria, integrimi rajonal ekonomik/zhvillimi i sektorit privat dhe kontaktet mes njerëzve.
Gjatë samitit, Komisioni Evropian do të prezantojë fonde të reja të konsiderueshme si pjesë e “pakos vjetore të lidhshmërisë”.

Për më tepër, partnerët e Ballkanit Perëndimor pritet të nënshkruajnë Traktatin e Komunitetit të Transportit, i cili do të ndihmojë në integrimin e rrjeteve të transportit në rajon dhe me BE-në dhe do të udhëheqë masat reformuese në sektorin e transportit.

Te fundit nga kategoria


Kthehu lart