Qeriqi: 48 ushtarë të UÇK'së u vetëvranë, për shkak të kushteve të rënda ekonomike - Gazeta Express

Qeriqi: 48 ushtarë të UÇK’së u vetëvranë, për shkak të kushteve të rënda ekonomike

29/03/2017 22:38

Këto të dhëna i bën publike Xhevdet Qeriqi, kryetari i Këshillit për Mbrojtjen e të Drejtave të Veteranëve të UÇK-së, i cili në një intervistë për portalin Infokusi, thotë se “ky është turpi më i madh i këtij shteti dhe shumë e rëndë për ne si shoqëri kur dihet se këta ushtarë i kanë bërë ballë gjithë atyre sfidave, përballë gjithë asaj makinerie të Serbisë dhe pas lufte të vëtëvriten se nuk kanë mundësi t’i ushqejnë familjet e tyre”.

Qeriqi ka treguar edhe për padrejtësitë e shumta që po u bëhën vetëranëve dhe invalidëve të luftës, për fryerjen e listave e po ashtu ka akuzuar Qeverinë e Kosovës për mos respektim të vlerave të UÇK-së dhe për përbuzjen që po u bëhët këtyre kategorive.

Ai ka folur edhe për një rast konkret duke treguar rrëfimin e një ish ushtari të UÇK-së, i cili u detyrua ta lëshojë vendin për të cilin luftoi për shkak të kushteve të rënda ekonomike.

“Kurrë nuk do ta shkilja tokën e Kosovës po të mos i kisha familjen atje”, kështu i ka thënë një bashkëluftetar, Xhevdet Qeriqit.