Kthehu lart

Protesta, Ambasada Amerikane: Kujdes edhe demonstratat paqësore mund të përshkallëzojnë në dhunë

Protesta, Ambasada Amerikane: Kujdes edhe demonstratat paqësore mund të përshkallëzojnë në dhunë GazetaExpress E premte, 17 Shkurt 2017 14:30

Në lidhje me protestën e nesërme të opozitës reagoi edhe ambasada e SHBA-ve në Tiranë.

Ambasada amerikane përcjell mesazh qytetarëve të saj amerikanë të qëndrojnë larg zonave ku do të mbahet protesta e opozitës e planifikuar të nisë nesër në orën 12:00.

 Ambasada amerikane thotë se nuk ka njoftim për kërcënime specifike për shtetasit amerikanë dhe se protesta paqësore mund të kalojë në konfrontime prandaj bën apel për të shmangur qendrën.

Njoftimi

Ambasada e SH.B.A. informon qytetarët e SHBA-së për një demonstrim kundër qeverisë shqiptare, e planifikuar për 18 shkurt, 2017. Demonstruesit kanë planifikuar të mblidhen duke filluar nga orën 11:00 paradite, në një vend në afërsi të Parkut Rinia përgjatë Bulevardin Dëshmorët e Kombit.

Duke filluar nga ora 12:00 e darkës, demonstruesit pritet të vazhdojnë deri tek Bulevardi Dëshmorët e Kombit në drejtim të Zyrës së Kryeministrit.

Demonstrata është planifikuar nga ora 12:00. në 4:00 të darkës, por mund të shtrihet deri pasditen e vonë dhe në mbrëmje. Ambasada së SHBA nuk është në dijeni për ndonjë kërcënim të veçantë kundër qytetarëve apo interesave të SHBA-së.

Ambasada u kujton qytetarëve të SHBA-së se demonstratat dhe ngjarjet e mëdha të destinuara të jenë paqësore mund të kthehen konfrontuese.

Shmangni zonat e demonstrimeve, nëse në afërsi të ndonjë tubimi të madh.

Tubimet e mëdha publike mund të ndikojnë në të gjitha arteriet kryesore hyrëse të qytetit në të cilën ato ndodhin. Demonstratat në një qytet kanë potencial që të çojë në mitingje të tjera publike apo demonstratave në vende të tjera rreth qytetit dhe vendit.

Qytetarët amerikanë duhet të shmangin zonat e demonstrimeve, dhe të kenë kujdes, në afërsi të ndonjë tubimi të madh. Edhe demonstratat që kanë për qëllim të jenë paqësore mund të kthehen në konfrontuese dhe të përshkallëzohen në dhunë.

    Data: 17 Shkurt 2017 14:30
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera