Kthehu lart

Kërkohet pengimi i dhunës ndaj grave në vendin e punës në Maqedoni

Kërkohet pengimi i dhunës ndaj grave në vendin e punës në Maqedoni GazetaExpress

Seksioni për femra pranë Lidhjes së Sindikatave të Maqedonisë (LSM) bëjnë të ditur se do të përfshihen në fushatën e Konfederatës Ndërkombëtare të Sindikatave për pengimin e dhunës ndaj grave dhe burrave në sferën e punës.

Qëllimi i fushatës është ndërtimi i një mase kritike për mbështetje të miratimit të Konventës së Organizatës Ndërkombëtare të Punës (ONP), me udhëzime për pengimin e dhunës ndaj grave dhe grave në sferën e punës.

Si qëllim tjetër është edhe rekrutimi i aktiviteteve sindikale për eliminimin e dhunës gjinore në vendet e punës.

LSM-ja do të lobojë te Qeveria e Maqedonisë dhe Organizata e Punëdhënësve në Maqedoni (OPM) që ta mbështetin miratimin e KOnventës së ONP-së me udhëzime për pengimin e dhunës ndaj grave dhe grave në sferën e punës.

    Data: 06 Mars 2018 21:40
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera