Kthehu lart

300,000 euro për licencimin e një agjencioni turistik – a dëshiron dikush të bëjë monopol me këtë biznes?

300,000 euro për licencimin e një agjencioni turistik – a dëshiron dikush të bëjë monopol me këtë biznes? GazetaExpress

Për të marrë licencë në Ligjin për veprimtari turistike, propozohet që agjencitë e udhëtimit të paguajnë garanci bankare prej 100 deri në 300 mijë euro, një shumë që është shumë e madhe dhe me të cilën dëshirohet të bëhet monopol për t’iu reagojnë disa prej agjensive të udhëtimit të Ohrit dhe kanë vërejtje për konkurrencë të pandershme dhe numri i pamjaftueshëm i inspektorëve.

Problem kanë edhe dhënësit me qira të dhomave, ata ankohen nga ekonomia gri, qiradhënësit e e egër dhe shërbimet e inspektimit që sipas tyre bëjnë një qasje selektive.

Autoritetet thonë se propozimet janë të pranueshme nëse ato kanë një ndikim pozitiv në zhvillimin dhe përmirësimin e turizmit.

Përndryshe, ndryshimet dhe plotësimet e propozuara të ligjeve mbi veprimtarinë e turizmit dhe hotelerisë dhe tarifës së qëndrimit të përkohshëm duhet të sillen para fillimit të sezonit veror. 

    Data: 08 Mars 2018 22:07
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera