Mustafa Nano: Nuk e dua një shtet të përbashkët për të gjithë shqiptarët - Gazeta Express

Mustafa Nano: Nuk e dua një shtet të përbashkët për të gjithë shqiptarët

14/06/2014 17:11

Duke folur për bashkimin e shqiptarëve në një komb, Nano shprehet:

Me Shqipëri etnike kuptoni një shtet të përbashkët për të gjithë shqiptarët? Jo, faleminderit. Sikur ta kisha unë në dorë këtë gjë, do bëja çmos ta pengoja hëpërhë. Do ishte një entitet jo eficient. Dhe më e bukura është se s’ka nevojë ta pengosh. Është thjesht i pamundur. Hëpërhë, thashë”

Në lidhje me atë që kanë bërë Ahmet Zogu, Enver Hoxha dhe Sali Berisha, Nano përgjigjet si më poshtë:

“Në këtë rast, po të isha piktor, do gjendesha i sulmuar nga asosacioni i një zhgarravine. Por edhe pa qenë piktor, është e njëjta gjë”

Ndërsa pyetjes për Haxhi Qamilin, ai the se e “përfytyroj shpresh si grua, si kryetare parlamenti”