Minatorët serbë nuk pajtohen me Ligjin e "Trepçës", protestojnë edhe sot


06/10/2016

Sipas Ligjit në fjalë, Qeveria e Kosovës do të jetë pronare 80 për qind të “Trepçës” dhe pjesa e mbetur prej 20 për qind do t’iu takojë punëtorëve të gjigantit metalurgjik, raportojnë mediat serbe.

Përfaqësuesit serbë në Qeverinë e Kosovës kundërshtuan Projektligjin për “Trepçën” në këtë takim, duke theksuar se përjashton komunitetin serb nga vendimet për të ardhmen e kombinatit, dhe se i tërë procesi është politizuar.

Kjo protestë do të zhvillohet në Leposaviq, Rudare dhe në Zveçan.

Te fundit nga kategoria


Kthehu lart