Ky vendim i Trump-it për refugjatët ka mahnitur të gjithë - Gazeta Express

Ky vendim i Trump-it për refugjatët ka mahnitur të gjithë

09/02/2017 9:33

“Ne duam që t’i marrim kredencialet e tyre nga rrjetet sociale dhe të pyesim: Çfarë do të bëni, çfarë do të thoni?”, i tha ai Komitetit për Sigurinë Kombëtare të martën.

“Në qoftë se ata nuk duan të bashkëpunojnë, atëherë të njëjtit nuk mund të hyjnë brenda SHBA-ve”.

Kelly i referohej shteteve si Siria, Iraku, Irani, Somalia, Sudani, Libia dhe Jemeni, qytetarët e të cilëve u ndaluan të hyjnë në SHBA me urdhër ekzekutiv të Presidentit Trump.

Kjo mënyrë, megjithatë, mbetet një sfidë ligjore, pasi një gjykatës federal e ka bllokuar zbatimin e këtij urdhri.

Administrata e Trump kërkoi nga një gjykatë federale e apelit ta përmbysur vendimin e gjykatës më të ulët.