Kolegji "Mehmet Akif" insiston që 6 të arrestuarit ende s'janë dërguar në Turqi - Gazeta Express

Kolegji "Mehmet Akif" insiston që 6 të arrestuarit ende s’janë dërguar në Turqi

30/03/2018 12:15

Njoftimi i plotë i tyre:

Avokatëve dhe familjarëve e personave të kidnapuar dhe siç është përhapur deri më tani kinse të deportuar në Turqi nuk iu është dhënë e drejta e kontaktit dhe nuk iu jipet asnjë informacion në lidhje me ta.

Sipas disa informacioneve të ardhura z. Mustafa Erdem dhe z. Yusuf Karabina po mbahen ende në ambasadën turke në Prishtinë ndërsa z. Hasan Huseyin Gunakan, z. Kahraman Demirez dhe z. Cihan Ozkan mbahen ende të fshehur në aeroportin Adem Jashari, për doktorin Osman Karakaya nuk dihet fati i tij. 

Thërrasim institucionet mediat dhe shoqërinë civile që të kërkojnë llogari nga institucionet në fjalë të bllokojnë urgjent deportimin e jashtëligjshëm të tyre duke vepruar menjëherë nga që në çdo çast pritet deportimi i tyre në rrugë të fshehura. 
Kosova ende ka shpresë të ruaj dinjitetin e saj.