Ajri i ndotur në Obiliq, mbi 12 mijë fëmijë kanë kërkuar ndihmë mjekësore


10/03/2019

Vitin e kaluar, Qendra Kryesore e Mjekësisë Familjare, ka realizuar kontrolle mjekësore në të gjitha shkollat e Obiliqit, ku ka rezultuar se 922 nxënës të klasës së parë, katër dhe tetë, kanë pasur probleme me frymëmarrje dhe dhëmbë të prishur, raporton KTV.

Një gjë të tillë e vërteton edhe ky nxënës i klasës së katërt të shkollës “Ibrahim Rugova”, i cili tregon për telashet shëndetësore me të cilat është ballafaquar vetë.

Deri në 70 fëmijë, gjatë ditës, kërkojnë ndihmë mjekësore në QKMF-në e Obiliqit.

12 mijë fëmijë kanë kërkuar ndihmë mjekësore për shkak të problemeve me frymëmarrje, në 2018-n.

E, drejtori i QKMF-së e vlerëson si shqetësuese këtë situatë, duke ua lënë fajin drejtpërdrejt dy termocentraleve të KEK-ut në Obiliq.

Zyrtarët e KEK-ut e pranojnë se termocentralet janë ndotës të ambientit, por, sipas tyre, jo kryesorët.

Edmond Nulleshi ka bërë të ditur se, në bashkëpunim me BE-në, ka filluar projekti i elektrofiltrave për Kosovën B dhe sivjet pritet të përfundojë procedura e kontraktimit.

Në vitin 2020, Nulleshi thotë se do të vërehen rezultatet e para, kur edhe TC – Kosova B, të punojë sipas parametrave evropianë.

Te fundit nga kategoria


Kthehu lart