Çfarë makine futuristike ka punuar Nissan - Gazeta Express

Çfarë makine futuristike ka punuar Nissan

09/03/2019 1:18

Makinat elektrike dhe crossover, janë më të kërkuarat në treg, teksa Nissan ka arritur t’i kombinojë këto dyja në mënyrën më të përkryer, transmeton Telegrafi.

Megjithëse nuk është i vetmi crossover në Geneva Motor Show, modeli IMq e ka pamjen më futuristike dhe eksterierin më të veçantë.

Në shikim të parë, duket se do të mbetet vetëm në fazat konceptuale, por bazuar në këndet që i ka dhe përfundimet, del se ia kalon Rogue Sport dhe e-Power, nëse ndonjëherë del nga prodhimi.

Veturave që i përket gjeneratës së re të makinave crossover, brenda e ka motorin me 1.5 litra, që i vë në funksion dy bateri gjigante, që së bashku prodhojnë deri në 335 kuaj fuqi.

Inxhinierët kanë instaluar në Nissan IMq, sistemin ProPILOT që e ndihmon shumë shoferin, megjithëse nuk tregohet për ndonjë nivel të vet vozitjes së makinës.

Sikur shumica e veturave të reja, në këtë EV dyert mbesin të kapura në pjesën e jashtme, teksa brenda ndodhen katër ulëse individuale.