Kthehu lart

Pesha ju ndjek nga fëmijëria

GazetaExpress E shtune, 17 Gusht 2013 07:54

Fëmijët e mbipeshë ose obezë kanë më shumë gjasa të vazhdojnë të jenë të mbipeshë dhe obezë edhe në moshë të rritur.

Shpesh shtrohet pyetje nëse fëmijët obezë do të vazhdojnë të jenë të tillë edhe në moshë të shtyrë.

Dhe hulumtimet norvegjeze të realizuara kohë më parë kanë vërtetuar pohimin.

Pasi kanë analizuar mbi 500 persona të moshës 15 vjeçare, studiuesit i kanë përcjellë ata edhe pas 18 vitesh, në moshën 33 -vjeçare.

Dhe krahasimi ka treguar se shkalla e mbipeshës së tyre e përcaktuar përmes indeksit të masës trupore, nuk ka ndryshuar shumë nga mosha e re në moshë të mesme. /mjeku/

    Data: 17 Gusht 2013 07:54
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera