Kthehu lart

Dobësimi rrezikon fertilitetin e grave

GazetaExpress E premte, 28 Tetor 2011 12:03

Dobësimi i tepruar mund të rrezikojë fertilitetin e grave. Alarmi i lëshuar nga një studim shkencor prezantuar gjatë ditëve të fundit në Orlando, gjatë kongresit “American Society for Reproductive Medicine” nga shkencëtarët e “Advanced Fertility Center of Chicago”, (SHBA).

Studimi i përket vetëm femrave që i janë nënshtruar fekondimit “in vitro:. Por, çfarë është zbuluar saktësisht dhe si u arrit ky përfundim?

Është ekzaminuar numri i fëmijëve të lindur në tetë vjet nga 2.500 gra me anë të fekondimit artificial.

Në të njëjtën veze te implantuar tek zonjat, u zbulua se lindshmëria ka qenë më e lartë (me 50 %) nga nena me peshë normale, 45 për qind e nënave mbipeshë dhe obezë dhe 34 për qind e zonjave shumë të dobëta.

Nga kjo gjendje, sipas shkencëtareve mund të influencojë impianti në mitër. Diçka e qartë është se, teprimet nuk të çojnë kurrë në asnjë vend. (Femina)

    Data: 28 Tetor 2011 12:03
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera